Президентът на новосформираната Суперлига Флорентино Перес заяви, че нито един клуб не е напуснал официално. Той каза, че има подписан договор между клубовете и ако някой реши да напусне трябва да плати наказателна такса за напускане. 

Перес добави, че турнирът не е мъртъв, а в момента е на пауза и всички още вярват в него. Босът на Реал Мадрид добави, че може да бъде променен формата на турнира и в него да влязат само отборите в топ 4 на Англия, Испания и останалите страни. 

"Ювентус и Милан не са напуснали. Барса все още мисли. Може би можем да променим малко формата - да влязат отборите от топ 4 на Англия, от топ 4 на Испания и т.н. Най-важното е големите отбори да играят помежду си, така че децата да гледат футбол. Клубовете, които основахме този проект, все още вярваме в него. Той не е мъртъв. Ще продължим да работим.

Все още никой не е платил наказателната такса за напускане. Почти всички продължаваме да бъдем част от това. Те все още не са напуснали. Всички 12 клуба, които основахме Суперлигата, сме подписали един и същи договор", заяви Перес.

Припомняме, че 10 от 12 участващи клуба съобщиха, че няма да са част от Суперлигата под една или друга форма. 

Само Реал Мадрид и Барселона не са обявили нищо. 

Утре се очаква решение на УЕФА. Като от централата може да наложат глоби на отцепниците. Президентът на централата Александър Чеферин приветства клубовете, които се отказаха и заяви, че разумът е надделял