ПСЖ и Манчестър Сити ще изиграят днес първата среща от полуфиналите в Шампионската лига. Мачът е днес от 22:00ч. на "Парк де Пренс" в Париж.

До този момент двата тима са се срещали общо три пъти. През 2008г. в груповата фаза на Лига Европа, която тогава носеше името Купата на УЕФА. В Манчестър се стига до 0:0. През 2016-а двата отбора се срещнаха в четвъртфиналите в Шампионската лига. В Париж срещата завърши 2:2, а в Манчестър Сити победи с 1:0 и достигна до историческия си първи полуфинал в турнира. 

Пет години по-късно Сити е отново на полуфинал, като ПСЖ успя да изпревари англичаните и през миналия сезон се класира за финала, където загуби от Байерн Мюнхен с 0:1. 

Манчестър Сити и ПСЖ са собственост на катарски собственици и са най-богатите клубове в Европа. 

Двата отбора обаче близо 10 години не успяват да намерят мястото си в Шампионската лига. ПСЖ успя да стигне финал чак през миналия сезон, а Сити се класира през този сезон едва за втория си полуфинал в турнира, но тимът все още няма финал. 

В първенството двата отбора са в доста различни позиции. Сити води убедително във Висшата лига и е въпрос на време и на практика да си осигури титлата в Англия. ПСЖ пък води люта битка за титлата срещу Лил и Монако, но вече никой не зависи от парижани и ако Лил вземе всичките си мачове до края на сезона ще е шампион. 

Съдия на срещата ще е немецът Феликс Брих. 

Реваншът е на 4 май в Манчестър.