Отново ще се играят мачове на стадион "Лазур" в Бургас. Стадионът не беше използван от 30 октомври 2021г., когато последно на него игра тимът на Нефтохимик във Втора лига, но след домакинската загуба с 0:1 от Спортист Своге, а малко по-късно "шейховете" се отказаха от участие във Втора лига. Реално този мач, както и всички изиграни от Нефтохимик бяха анулиран от БФС след отказването на "зелените".

От тогава до днес на стадионa не е имало никакви събития. 

В началото на седмицата стана ясно, че Черноморец Бургас ще заеме мястото на отказалия се Несебър във Втора лига. Бургазлии са заявили стадион "Лазур" в Бургас и именно там ще домакинстват през новия сезон. 

Тимът имаше сериозна драма със стадионите в последните години. Клубът се беше върнал на стадиона си - стадион "Черноморец", но наемът за него стана непосилен и "акулите" се принудиха да се преместят да играят мачовете си в кв. "Долно Езерово". Базата в "Долно Езерово" ще продължи да се използва за тренировки от Черноморец, а бургазлии правят и сериозни подобрения по нея. 

Там обаче няма как да се играят мачове от Втора лига и Черноморец ще играе на "Лазур". 

Черноморец обяви и новия си треньор за завръщането си сред професионалистите. Това е местният специалист Ангел Стойков, който последно води тима на Монтана. 

Черноморец започва новия сезон с домакинство на друг новак - Марек. 

Другият бургаски тим Нефтохимик ще играе през новия сезон в четвъртото ниво на българския футбол - "А" окръжна.

Официално: Несебър се отказа от участие във Втора лига, Черноморец влезе на тяхно мястоНовините бяха съобщените от двата клуба