Спечелилият промоция за Втора лига тим на Несебър се отказа от участие в професионалния футбол. Тимът спечели през изминалия сезон Югоизточната Трета лига, но от клуба заявиха, че няма да се възползват от промоцията. 

През миналата седмица Черноморец Бургас изяви желание да влезе във Втора лига. Преди няколко минути от клуба обявиха, че БФС са поканили тима в групата след отказа на Несебър и вече се подготвят документите за лицензиране. Очаква се тимът да играе домакинствата си на стадион "Лазур".

Вихрен също заяви желание да влезе в групата, но на този етап друг отбор не се е отказал. 

Ето какво написаха от Несебър:

„Ръководството на ОФК Несебър, на заседание на УС на клуба, взе решение, отборът да откаже участие в родната ни Втора лига за сезон 2023/2024, въпреки спечелената промоция. Преценяваме, че далеч по-важно за момента е бъдещото на ДЮШ на клуба и доизграждането на модерната футболна база. До момента Община Несебър е изпълнила абсолютно всичките си ангажименти към нас. Школата ни върви по възходящ път, работи се много правилно. Изградихме вече един терен съвместно с БФС. Предстои построяването на спортна зала в комплекса на стадиона и поставянето на осветление на помощния терен. И не на последно място - вече не съм спортен директор, а председател на УС. За мен е много по-важно бъдещето на близо 40 служители на клуба, към които искам да бъда коректен и изряден. Също и към децата от нашата школа.”

Изявлението от Черноморец: 

Имаме удоволствието да ви съобщим, че Черноморец получи покана за участие във Втора лига. Предстои от БФС да съберат необходимите документи от клуба, за да може да получи лиценз за участие във второто ниво на родния футбол. Ръководството на Черноморец е убедено, че всичко в това отношение е изрядно и е само въпрос на време завръщането ни в професионалния футбол да стане факт.

Честито на всички, които обичат Черноморец!