Още отбори може да продължат към елиминациите на Евро 2020 днес. Словакия, Чехия и Англия, които записаха победи в първите си мачове може да си осигурят място на елиминациите при нови победи. 

В първия мач за деня Словакия ще играе срещу Швеция. Словаците изненадващо победиха Полша с 2:1, а шведите направиха 0:0 с Испания. При нов сензационен успех на словаците те ще се класират за осминафиналите. 

Световният вицешампион Хърватия, която тръгна със загуба с 0:1 от Англия на шампионата ще играе с Чехия, която победи с 2:0 Шотландия в Глазгоу. Ако чехите победят то със сигурност ще си осигурят място на осминафиналите. 

Един от фаворитите за трофея Англия ще се изправи срещу Шотландия. Англичаните също ще продължат към осминафиналите ако успеят да победат, след като сес правиха с Хърватия в първия си мач с 1:0. Шотландците загубиха от Чехия с 0:2. Любопитно е, че двете държави не са се срещали на голям футболен форум от Евро 1996, когато отново на Уембли Англия победи с 2:0, а Пол Гаскойн вкара един от най-великите голове въобще във футбола. 

Ето и програмата за днес: 

16:00 Швеция - Словакия

19:00ч. Хърватия - Чехия

22:00ч. Англия - Шотландия