По-малко от два месеца преди старта на Евро 2020 от УЕФА официално обявиха, че два от градовете-домакини отпадат и няма да приемат мачове от шампионата. 

Дъблин и Билбао не успяха да изпълнят изискванията на УЕФА и няма да приемат двубои от надпреварата, а в последния момент другият град, който беше под въпрос - Мюнхен все пак успя да влезе в сред градовете, които ще приемат надпреварата. 

Причината за отпадането на двата града е, че не успяха да гарантират, че ще се проведат срещи пред фенове при поне 25% запълнен капацитет на стадионите. Здравните власти в съответните ирландски и испански райони обаче не могат да обещаят това заради високия брой на заразени с коронавирус и сравнително бавния темп на ваксинация.

Четирите срещи, които трябваше да се играят в Билбао ще се играят на 60-хилядния стадион "Ла Картуха" в Севиля. В същото време мачовете на Дъблин се разпределят между Санкт Петербург и "Уембли" в Лондон. В руския град отиват трите от груповата фаза, а последният - единият от 1/8-финалите, ще се играе в английската столица. Това предоставя изключителна възможност пред тима на Англия, ако той завърши на първа позиция в своята група. Това означава, че до евентуалния финал футболистите на Гарет Саутгейт само веднъж няма да играят на "Уембли" - на 1/4-финалите.

На по-ранен етап всички останали девет града потвърдиха домакинствата си - Лондон (“Уембли”), Рим, Баку, Будапеща, Букурещ, Санкт Петербург, Амстердам, Глазгоу и Копенхаген.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе между 11 юни и 11 юли.