Сръбският треньор Младен Кръстаич официално беше представен като новия селекционер на мъжкия национален отбор по футбол. Това стана след заседание на Изпълкома на БФС. Кръстаич заменя Ясен Петров, който подаде оставка след загубата от Грузия с 2:5.

„След много разговори беше взето решение, че трябва да се вземе чужд специалист. По много причини. Условията са перфектни за националните играчи и треньори. След нетолкова дълги преговори с решение на Изпълкома от днес новия старши треньор е Младен Кръстаич. Ще може да му зададе въпроси. Само веднъж сме имали такъв специалист от както съм президент. Това беше Матеус, но той беше без помощници от чужбина. Кръстаич идва с трима негови специалисти. Към него ще се присъедини и Иван Иванов“, каза президент на БФС Борислав Михайлов.

Сърбинът ще има щаб, който идва с него. Той заяви, че е имал доста оферти, но е избрал тази на България. Той каза още, че не е сериозно за една година да са викани 47 играчи в националния отбор. Кръстаич изрази увереност, че ще върне самочувствието и формата на българските футболисти. 

Младен Кръстаич е бивш играч на Партизан, Вердер Бремен и Шалке 04. Той изкара общо 9 години в германската Бундеслига и направи сериозна кариера.

Като треньор е водил сръбския национален отбор на Мондиала през 2018-а година, сръбският Бачка Топола, а за последно е бил треньор на израелския Макаби Тел Авив.