Голяма офанзива по почистването на терена на стадион Лаута от снега кипи днес. Битката за Пловдив е в неделя от 15 часа, но тежкотоварна техника и доста хора са впрегнати в привеждане на съоръжението в подходящ вид като за голям мач. Очаква се да няма повече валежи от сняг, евентуално – само от дъжд.

Старши треньорът на черно-белите Бруно Акрапович заяви, че очаква добър и борбен мач, но се въздържа от прогноза за конкретен резултат. Вълнуваме се от предстоящото дерби, имам доста такива мачове в кариерата си. Ботев може би не започна полусезона по желания начин, но няма съмнение, че е много добър отбор, както като колектив, така и като отделни индивидуалности. Трябва да бъдем агресивни и борбени, както в първите две срещи, които изиграхме. За всичко има извинение – за отскочила топка, за пропуснато положение, но няма извинение ако не се борим. Сам по себе си този мач е огромна мотивация, каза Акрапович.

Двама футболисти на Локомотив със сигурност пропускат сблъсъка. Това са наказаният Мохамед Муса и трайно контузеният Асен Георгиев. Съжалявам за тях, защото бяха в много добра форма но такива неща стават във футбола. Не ме притеснява отсъствието на двама защитници, тъй като имам и вариант Б и вариант С в главата, допълни треньорът и уточни, че всички останали са здрави и на линия за двубоя.

Лошото време отложи мача и наруши подготовката ни, но това важи за всички останали. Надявам се да се представим добре. Има още два дни, но почти съм наясно със състава.