Обновеният национален отбор на Германия показа зъбите си и победи Холандия с 3:2 в Амстердам в зрелищен голов трилър от група С на европейските футболни квалификации. Двата отбора са едни от най-големите съперници в исторически план и напълно оправдаха очакванията за вълнуващ спектакъл. Германците поведоха с 2:0 преди почивката, домакините изравниха през втората част, но в самия край на мача Бундестимът стигна до заслужена победа, след като през целия мача показа по-добра игра от Лалетата. Преди началото на кампанията селекционерът на Германия Йоаким Льов заяви, че няма да разчита на утвърдени имена като Месут Йозил, Матс Хумелс и Жером Боатенг. Подмладеният му отбор обаче загатна, че също разполага с огромен потенциал.

През първото полувреме натискът на Холандия бе доста стихиен, докато германците играха директен футбол и атакуваха опростено и изключително опасно. В 15-та минута Шулц центрира отляво, Матиас Де Лигт се подхлъзна Лерой Сане овладя и простреля вратата на домакините. В 34-та Гнабри бе изведен отлично, навърза отбраната на лалетата, финтира и Върджил ван Дайк и със страхотен шут с десния крак покачи на 2:0

След почивката домакините излязоха преобразени, но изравняването им бе по-скоро плод на вдъхновение, отколкото на реално надиграване. В 48-та минута Де Лигт вкара с глава след центриране отляво, а в 64-тата Мемфис Депай  с отмерен удар прати топката в долния десен ъгъл след продължително разбъркване пред вратата на Нойер. След това предпазливостта взе връх, но към края германците отново заредиха опасни атаки. При една от тях в 90-тата минута резервата Марко Ройс бе изведен отляво и върна към Шулц, който засече в мрежата.