Английският футбол за пореден път бе разтърсен от расистки скандал. Държавата, заради която България бе наказана с глоба и мач пред празни трибуни, се сблъска с проблема на голямото дерби на Манчестър между Сити и Юнайтед.

Привърженици на "гражданите" са обиждали на расистка основа халфа на "червените дяволи" Фред, а за случилото се са докладвали и двата клуба на съдията Антъни Тейлър.

"Всеки, който е обявен за виновен за расистки обиди, ще бъде наказан с доживотна забрана да посещава мачове", казват от Сити, след като са получили клип, на който ясно се вижда как техен фен обижда Фред. 

Инцидентът се случи докато Фред се готвеше да изпълни ъглов удар през второто полувреме. Тогава към него полетяха и предмети, а един от тях го удари. Бразилецът 

"Все още сме изостанало общество. За съжаление, това се случва на някои стадиони. Случи се тук, случи се в Украйна с мои приятели. Тъжно е, но трябва да сме с високо вдигнати глави и да забравим за това. Не трябва да им обръщаме внимание, защото те това искат", сподели Фред.