Бившият футболист на ЦСКА Петрус Бумал, който напусна клуба в края на сезона, даде интервю пред френската секция на goal.com, в което прави скандални разкрития. Камерунскиият полузащитник твърди, че шефовете на "червените" са го заплашили, че ако напусне, ще му счупят краката. Също така Бумал твърди, че заплахи е получила и жена му. Освен това разкрива, че на "Армията" му били изготвили фалшив договор с фалшив негов подпис.

Ето какво разказва Бумал пред goal.com:

"Когато напуснах Сошо през 2014 г. и останах без отбор, бях сериозно подведен от мениджъра си. Той ми обещаваше, че ще играя в Англия, в Чемпиъншип, но не чух нищо от него, изведнъж изчезна. Тогава дойде оферта от Източна Европа, от Литекс. Посъветвах се с Максим Жос, който е играл там, и той ми сподели, че там се плаща редовно и затова приех. Просто ме беше твърде много страх да не остана без отбор".

"Останах там година и половина, играех добре, стигна до евротурнирите. Но в мач срещу Левски, най-големият съперник на Литекс, двама от нашите играчи бяха изгонени още преди почивката. И като протест срещу отсъжданията, спортният ни директор нахлу на терена и ни каза да излезем и да не играем повече в този мач. И ние го сторихме. След няколко седмици изхвърлиха отбора във Втора лига. Никога не я разбрах тази санкция".

"След това отидох при президента Гриша Ганчев и му казах, че аз във втора дивизия няма да играя и искам да си тръгна. Той ми каза, че ако дойде оферта за мен, ще ме пусне. Дойдоха две такива - едната от Гент, другата от Мехелен - те бяха за по 250 хил. евро. Но Ганчев отказа. После дойде и от френски отбор предложение, но казаха, че не могат да платят трансферна сума, но са готови да дадат пари за наем, с опция да ме откупят впоследствие".

"Така аз натиснах Литекс, дадох им ултиматум, две-три седмици напъвах за това, но нямаше реакция и не ме пуснаха. Затова трябваше да доиграя сезона във втора дивизия. Тогава си казах, че явно така е трябвало да се случи и това е професионалният ми път, нямаше какво да направя...".

"И след края на сезона отидох в Тайланд, бях на почивка там. И без да знам, бях уведомен, че съм трансфериран в ЦСКА. Първоначално не повярвах и си мислех, че например се водят само някакви преговори за това. Но в крайна сметка ме увериха, че е иначе. Затова прекратих ваканцията си, отидох в София и се видях с президента. Той ми каза, че в България е така".

"Условията по договора ми бяха същите, като тези в Литекс, затова аз поисках да се предоговорят. Подписах после договор за една година през юни 2016 г., в който имаше опция за автоматичното му удължаване с още един сезон, ако тази клауза бъде активирана до 30 април 2017 г. Това обаче не се случи и аз се позовах на тази точка пред федерацията и пред ФИФА. Впоследствие от там ми казаха, че съм свободен да се обвържа с който отбор преценя, защото вече съм свободен агент. Но когато това се случи, започнах да получавам обаждания от шефовете на ЦСКА, писма от тях, заплахи. Те правеха същото и с жена ми. Казах им, че се прибирам във Франция".

"Те дойдоха при мен, заплашиха ме, че ще ми счупят краката, дори изготвиха фалшив договор с фалшив мой подпис, който аз докладвах във футболната федерация чрез нотариус. Казваха ми, че няма как да ме пуснат да си тръгна, защото съм най-добрият играч на отбора и ще е невъзможно за феновете да ме видят, че си тръгвам. Но аз накрая си предадох всички документи чрез един приятел в тази държава и след края на сезона си тръгнах кротко и тихо".

"Дори и сега шефовете не казват, че съм си тръгнал окончателно. Те твърдят, че съм напуснал временно и ще се върна. Поне феновете ми казват това чрез контакта ни в социалните мрежи".

"Но все пак имаше и добри моменти в България, там израснах тактически, благодарение на Любослав Пенев, бившият играч на Валенсия и Атлетико (Мадрид). Научих се да играя повече с топката, научих се на тактическа дисциплина, израснах като играч."

"В България натрупах огромен опит във всякакво естество. В тази страна има някои съмнителни мачове, в които вратарят изведнъж допуска фрапантна грешка в завързан мач или пък в деня преди мача три от най-добрите играчи на даден отбор се контузват мистериозно."