Мъжкият национален отбор по футбол за съжаление завърши без победа годината, а освен това остана и на последното място в квалификационната си група за класиране на Евро 2024.

България не е завършила на последно място в квалификации от 12 години. Тогава завършихме последни в пресявките на Евро 2012, а треньор беше чужденец - легендата Лотар Матеус. 

Любопитно е, че сега отново чужденец беше начело на националите - Младен Кръстаич, а в последните два мача срещу фаворитите в групата Унгария и Сърбия наставник стана Илиан Илиев, а се видя коренно различно лице на националите. 

Всъщност за националите предстои сериозна пауза, защото следващият официален мач ще е чак през септември. 

България ще играе контроли през месеците март и юни 2024г., а през септември ще е първият официален мач в новото издание на Лигата на нациите.

Именно Лигата на нациите е нашият турнир до момента и в първото му издание успяхме да си осигури допълнителни баражи за класиране, но отпаднахме от Унгария. В последното издание равенство с Гибралтар ни изяде главата и заради него няма да се класираме за баражите. 

Официално: България няма да участва на баражите за класиране на Евро 2024Националите правят 20 години без голям футболен форум