Трима от националите Димитър Илиев, Даниел Наумов и Ивайло Чочев дадоха мнението си след загубата с 0:3 от световния шампион Франция. 

"Когато не вкараш гол, получаваш такъв. Точно това се случи в последните минути. Беше ясно, че ще е много трудно и основно ще се браним. Имахме една ситуация, но не я използвахме. Истината е, че сме на светлинни години от Франция във всяко отношение. Резултатът е показателен за това, че по никакъв начин не можем да се противопоставим на такъв отбор. Дадохме всичко от себе си, но насреща ни беше състав от суперзвезди, който е и големият фаворит на Евро 2020", сподели Илиев.

“Във фаза атака имаме по-големи възможности, отколкото показахме. В някои моменти можехме да действаме по-спокойно, да задържим топката. Излязохме с много млад състав. Това са момчетата, които ще са гръбнакът на отбора през следващите години. Ако Бирсент беше вкарал, можехме дори да постигнем по-добър резултат, но въпреки това не бива да се самозалъгваме. Срещу такъв противник можеш само да се учиш и да израстваш. От едната страна имаше класа, а от другата - битка”, заяви родният национал. 

Даниел Наумов, който направи седем спасявания в двубоя също говори след двубоя. 

"Отборът на Франция беше по-добрият. Нашата цел беше да се противопоставим и да покажем добро лице. Мачът вървеше 1:0 и можехме да изравним при удара на Карагарен. В момента резултатът изглежда много голям, но можехме да завършим 1:1. Срещу нас имаше страхотни футболисти. За мен Франция е един от фаворитите за спечелване на Европейското първенство. Най-положителното е, че треньорът заложи на млад състав. Указанията ни бяха да опитаме да играем. Отборът на Франция е страхотен във всяка една фаза. Голът си е гол. Съжалявам, че мачът не приключи при 1:0 или 1:1", заяви вратарят. 

“Знаехме, че ще е трудно. Играхме срещу най-добрия отбор в света, срещу едни от най-добрите футболисти в света. Жалко, че пуснахме два гола в последните минути. Мисля, че положението на Карагарен ако беше влязло, можеше да завършим наравно. Най-позитивното нещо е представянето на младите момчета. Франция притежава много класа във всеки един аспект”, каза Ивайло Чочев.