Мъжкият национален отбор по футбол ще играе в третата си среща от световните квалификации днес. България гостува на Северна Ирландия от 21:45ч. на националния стадион в Белфаст. 

Националите стартираха квалификациите с домакински загуби от Швейцария с 1:3 и Италия с 0:2. Северна Ирландия загуби от Италия като гост с 0:2, а след това игра контрола със САЩ, която загуби с 1:2. 

Двата отбора са много лоша серия и не са побеждавали дълго време. Националите последно победиха Гибралтар в контрола на 11 ноември 2020г. Северна Ирландия успя да отстрани след изпълнение на дузпи Босна и Херцеговина в среща от Лигата на нациите на 8 октомври 2020г. 

Аут за България ще бъдат Страхил Попов и Сисиньо, които са с травми. Мартин Луков, Тодор Неделев и Антон Недялков са тройно контузени и също пропускат двубоя. Кирил Десподов, който получи контузия срещу Швейцария отпътува за Белфаст и дори може да започне като титуляр. Контузия вчера извади извън сметките и вратаря Пламен Илиев, който най-вероятно ще бъде заменен от Даниел Наумов.

След изиграните първите два кръга от нашата група Италия и Швейцария са с пълен актив от по 6 точки, а България, Северна Ирландия и Литва са без спечелена точка. 

За последно двата тима се срещнаха през 2008-а в контрола, в която България победи с 1:0. Националите имат 4 успехи, едно равенство и две загуби срещу днешния си противник. 

Съдия на двубоя ще бъде Игал Фрид от Израел. 

Вероятни състави: 

Северна Ирландия: Байели Пийкок-Фарел, Крейг Каткарт, Джони Еванс, Стюърт Далас, Пади МакНеър, Майкъл Смит, Стивън Дейвис, Али МакКан, Кори Евънс, Гавин Уайт, Джош Магенис 

България: Даниел Наумов, Валентин Антов, Васил Божиков, Даниел Димов, Бирсент Карагарен, Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Кристиян Малинов, Димитър Илиев, Спас Делев, Андрей Гълъбинов