България излиза с три промени в състава си в мача срещу Словения от Лигата на нациите, който започва в 21.45 часа на националния стадион „Васил Левски“. Звездата на Ботев Тодор Неделев е наказан, а Божидар Краев и Галин Иванов остават на пейката. На техните места излизат Николай Димитров, Станислав Костов и Спас Делев. Хичо е титуляр за първи път от 2010 година, а Костов прави дебют от първата минута за "трикольорите". Делев пък излиза за първи път през този турнир сред 11-те.

Вратарят Георги Петков подобрява своя собствен рекорд. В Никозия стана най-възрастният страж в Европа с официален мач за националния отбор - 42 години и 253 дни. Пред него в защита ще играят Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков и Антон Неделяков. Георги Костадинов, Симеон Славчев са опорните халфове, докато Николай Димитров, Ивелин Попов и Спас Делев ще действат зад Станислав Костов.

България се нуждае от задължителна победа, ако иска първото място в групата, даващо допълнителна възможност за класиране на Евро 2020. До голяма степен обаче съдбата ни зависи и от другия мач между Кипър и Норвегия.