Нападателят на Локомотив Пд Бирсент Карагарен получи първа повиквателна за националния отбор на България. Отличните му изяви от началото на сезона не останаха незабелязани от селекционера Красимир Балъков и той го включи сред избраниците си за европейските квалификации с Черна гора и Англия. Очакваше се Балъков да се довери на капитана на Локо Димитър Илиев за предния цикъл от мачове срещу Англия в Лондон и контролата с Ейре в началото на месеца. Тогава това не се случи, а сега Митко Илиев отново не е в разширения състав. Изненадващо там липсва и халфът на Ботев Тодор Неделев, който пропусна срещите с Англия и Ейре поради контузия. Неделев е напълно възстановен, но явно проблемите на Ботев и недобрата форма на звездата на канарчетата са накарали Балъков да не му гласува доверие.

Сред избраниците на селекционера има представител на жълто-черните и това отново е защитникът Кристиян Димитров. Вратарят на Локомотив Мартин Луков, който бе в състава за срещите с Англия и Ейре, този път отстъпи мястото си на Николай Михайлов, който се завръща в националния отбор. С първа повиквателна е и защитникът Камен Хаджиев от унгарския Академия Пушкаш. България гостува на Черна гора на 11 октомври от 21.45 часа, а три дни по-късно в същия час приема Англия.

Съставът на България за мачовете с Черна гора и Англия:

Вратари: Николай Михайлов (Левски), Пламен Илиев (Лудогорец), Христо Иванов (Етър)

Защитници: Страхил Попов (Касъмпаша), Васил Божиков (Слован Братислава), Георги Пашов (Арарат-Армения), Камен Хаджиев (Академия Пушкаш), Кристиан Димитров (Ботев Пловдив), Антон Недялков (Лудогорец), Иван Горанов (Левски), Петър Занев (ЦСКА-София)

Полузащитници и нападатели: Ивелин Попов (Ростов), Кирил Десподов (Щурм Грац), Георги Костадинов (Арсенал Тула), Симеон Славчев (Карабах), Георги Сърмов (Кемниц), Божидар Краев (Жил Висенте), Кристиян Малинов (ЦСКА-София), Марселиньо (Лудогорец), Вандерсон (Лудогорец), Галин Иванов (Славия), Васил Панайотов (Черно море), Исмаил Иса (Черно море), Бирсент Карагарен (Локомотив Пловдив).