Коронавирусът се отрази и върху футбола в Китай. Въпреки, че страната се справя най-добре с вируса, който тръгна именно от китайския град Ухан, от Китайската футболна федерация решиха да има лимит на заплатите на футболистите.

В последните 5 години китайското първенство беше едно от най-желаните от чуждестранните играчи, защото минималната заплата беше между 5 и 10 милиона евро на сезон, а във втора дивизия между 1 и 5 милиона евро. 

Китай дори счупи рекорда със заплата на Карлос Тевес, който подписа договор срещу 43 милиона евро на сезон, но нападателят вече не играе в страната и се завърна в родната Аржентина. 

Постепенно обаче интересът към първенството не се увеличи така както очакваха от Китайската футболна федерация и дори звезди като Тевес, Хълк, Оскар, Рамирес и други не предизвикаха международния интерес, който се очакваше.

Сега с коронавируса и се стигна и до окончателно решение да има лимит от 3 милиона евро на сезон за чуждестранни футболисти. Един клуб може да дава максимум 10 милиона за заплати на чуждестранни футболисти 

Старите договори обаче няма да бъдат пипани, така Оскар, Рамирес и Хълк, които вече няколко сезона са в Китай ще получават заплатите, които са се договорили при подписването си. 

Новите правила са само за нови играчи, които идват от чужбина и за китайски играчи. 

За китайските играчи таванът е 5 милиона йени.