През този сезон във футболния ли елит имаше доста култови трансфери. За първи път в родния ни елит ще играят съименници на Меси и Роналдо.

Левски привлече съименник на португалската легенда Кристиано Роналдо и на друга голяма легенда на футбола - бразилецът Роналдо. Роналдо от Левски играе като централен нападател и се очаква да бъде доста резултатен, но все още няма попадение. Роналдо игра като титуляр и в трите официални срещи на Левски до момента. 

В началото на годината “сините” си осигури още един играч с култово име – бразилецът Вендерсон Цунами.

Меси също се появи по българските футболни, но за разлика от Лионел Меси играчът на Ботев Враца е защитник и е от Конго, но не беше титуляр в първия кръг срещу Берое и влезе като резерва през втората част, а във втория мач срещу Ботев Пловдив дори не се появи в игра. 

В Хебър също има култови нови играчи. Тимът първо си осигури услугите на поляка Корнел Осира, а през миналата седмица отборът се подсили и с украинеца Хлеб Бухал.

В Черно море могат да се похвалят с халфа от Гвинея-Бисау - Мимито.

Естествено все още никой не може да бие може би най-култовото име играло по българските терени, а именно Набил Еженави или по-известен в България като набил е жена Ви! Халфът играеше в Монтана и когато разбра какво означава името му на български беше доста изненадан. Алжирецът игра през 2016-а година в България за отборите на Монтана и Оборище Панагюрище.

Предвид това, че трансферите във футболния ни елит продължават почти до октомври, няма да е изненада да има още култови нови имена в българския футбол.