Капитанът на Локомотив Пд Димитър Илиев е Футболист на годината в България за 2019-а. Той напълно заслужено стана първи в традиционната анкета с участието на 112 спортни журналисти и получи 216 точки. Митко Илиев направи невероятна година и бе с основен принос за подема на Локо, спечелването на Купата на България и третото място на черно-белите в момента в класирането. Наградата на Илиев бе връчена от легендата Димитър Бербатов. Втори със 176 точки стана защитникът на Лудогорец Антон Недялков. На трето място с 62 точки е защитникът на Слован Братислава Васил Божиков.

Капитанът на Локо Митко Илиев бе обявен за най-добър нападател с подгласници Клаудиу Кешерю /Лудогорец/ и Мартин Камбуров /Берое/. Илиев е втори при халфовете, където звездата на Ботев Тодор Неделев е номер 1. При полузащитниците приключилият кариерата си Георги Илиев от Локо е на трето място. Ветеранът бе отличен и със специален приз за рекорда, който постави по мачове в елита. Антон Недялков от Лудогорец е най-добър защитник, следван от Холмар Ейолфсон от Левски, Петър Занев от ЦСКА и Стивън Езе от Локо Пд /последните двама с равни точки/. Вратарят на Лудогорец Пламен Илиев е номер на своя пост, следван от Мартин Луков от Локо Пд и Милан Миятович от Левски. Стойчо Младенов /Кайсар, Казахстан/ стана най-добър треньор, следван от Петър Хубчев /Левски/ и Станислав Генчев /Лудогорец/.

Голът с пета на Ален Ожболт във вратата на Ботев, с който Локомотив Пд спечели финала за Купата на България, бе определен за най-красиво попадение за годината. На второ място е голът със задна ножица на Исмаил Иса от Черно море срещу Славия. Трети остана Тодор Неделев за фамозния му гол за неговия Ботев срещу ЦСКА за Купата на България.