От вчера официално един от най-великите футболисти в света в последните 15 години Лионел Меси е свободен агент. Същата съдба сполетя и доста други топ футболисти. 

Поради доста фактори през това лято доста от играчите станаха свободни агенти - коронавирусът, искане на по-високи заплати, търсене на ново предизвикателство, несъгласие с ръководството. 

Звездата на Барселона Лионел Меси се очакваше да преподпише своя контракт с клуба, но това така и не стана. Повечето информации гласят, че той ще го направи, след като се завърне от Копа Америка, където Аржентина ще играе на четвъртфиналите. Пречка за подписа обаче е тавана на заплатите в Ла Лига. Така все още не е ясно дали Меси ще преподпише и кога това ще се случи, което означава, че един от най-добрите футболисти в света ще е свободен агент поне още седмица. 

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос също е свободен агент. Рамос не се разбра с Реал Мадрид за нов договор и напусна клуба. Бранителят почти сигурно ще подпише с ПСЖ, но все още трансферът не е официално обявен.

Джорджо Киелини - капитанът на Ювентус също е свободен агент от вчера. Въпреки това се очаква Киелини да преподпише своя договор с тима за още една година. 

Джанлуиджи Донарума - вратарят на Милан също е сред свободните агенти. След Евро 2020 се очаква той също да се присъедини към ПСЖ, но до тогава той е без отбор.

Джером Боатенг - защитникът на Байерн Мюнхен също официално е без отбор от 1 юли. Има голяма вероятност той да продължи кариерата си във Висшата лига. 

Патрик ван Аанхолт - националът на Нидерландия игра последните години в Кристъл Палас. Той също е сред играчите, които на този етап са свободни агенти. 

Хуан Мата - договорът на испанския халф с Манчестър Юнайтед приключи и не беше подновен. Испанецът рядко играеше в последните сезони за тима. Интерес към Мата има, но е доста вероятно той да предпочете да заиграе в отбор извън Европа.

Давид Луис - бразилецът няма да продължи с Арсенал и също остана свободен агент. Луис в момента е контузен, което намалява вероятността да си намери по-стойностен отбор. Има вероятност той да се върне в родната Бразилия.

Томаш Вачлик - титулярният вратар на Севиля и Чехия също е без отбор от вчера. Той се представя доста добре и на Евро 2020, където чехите са на четвъртфинал и е твърде вероятно да продължи кариерата си в нов добър отбор.

Франк Рибери - макар и на 38 години французите има още какво да даде на футбола. Договорът на французина с Фиорентина приключи и след две успешни години в Италия той може да окачи бутонките, но все още се колебае дали да не продължи да играе. Вероятно е да се завърне и в Марсилия, от която тръгна за големия футбол. Клубове от Серия А също офертират ветерана. 

Алан Дзагоев - считаният за една от най-големите звездите на руския футбол също е без отбор от вчера. Договорът му с ЦСКА Москва изтече и не беше подновен. Дзагоев дори не попадна в състава на Русия за Евро 2020, а през миналия сезон записа едва 21 срещи за московския гранд във всички турнири.

Сантос Боре за разлика от повечето играчи, които споменахме колумбиецът не е сред най-популярните. Той е на 25 години, национал на Колумбия и има 150 мача и 56 гола за аржентинския гранд Ривър Плейт. Боре е третият най-скъп свободен агент в момента след Меси и Донарума. Колумбийският халф струва 17 млн. евро.