Футболният скаут и откривател на Лео Меси Карлес Решак потвърди, че аржентинецът подписал първия си договор с Барселона на салфетка – факт, около който се носят митове и легенди, но никой не знаеше дали е 100 процента истина. Също така той си спомня, че още като малък гениалният аржентинец притежавал умения, които са излизали извън границите на нормалното.

Когато Меси пристигнал за оглед в Барса, Решак не бил виждал млад футболист с подобни дарования. Погледах го малко и установих, че притежава неземни умения. Взе топката, преодоля няколко защитника и вкара гол. Притежаваше инстинкт. Беше роден да играе футбол, разказва Решак пред вестник Сън.  Веднага настоях да го привлечем. Това хлапе беше от друга галактика, допълва бившият треньор в Барса.

Срещнали се с 13-годишния Меси и баща му в ресторант, след което подписали най-важния договор в историята на Барселона…на салфетка. Дадох дума, че ще вземем момчето. Помолих келнера да ни донесе една салфетка и подписахме на нея. Трябваше да го привлечем на всяка цена и не биваше да се бавим нито миг, за да не го изпуснем, спомня си Решак.  

Тази вечер Меси ще изведе Барселона в мача реванш от осминафиналите на Шампионската лига срещу Челси на Ноу Камп. Първата среща завърши 1:1, като в нея Лео вкара първия си гол срещу лондончани на международната сцена.