Звездата на Франция Килиан Мбапе говори след отпадането на французите още на осминафиналите на Евро 2020. Мбапе се оказа големият грешник, след като изпусна решителната пета дузпа за Франция и Швейцария продължи напред към четвърфиналите.

"Трудно е да се обърне тази страница. Мъката е огромна. Не успяхме да постигнем целта си. Моля за извинение за тази дузпа. Исках да помогна на отбора, но се провалих. Трудно ще заспя. За съжаление и това го има в спорта, който толкова много обичам. Знам, че всички фенове са разстроени. Благодаря ви за подкрепата и за това, ме вярвахте в нас. Сега поздравявам отбора на Швейцария и им пожелавам успех в турнира. Ние трябва да си вземем урока и да станем по-силни в следващите изпитания", каза Мбапе.

"Горе главата, Килиан! Утре ще бъде първия ден от новото приключение", написа Краля на футбола Пеле, който подкрепи Мбапе в трудния момент. 

Селекционерът на французите Дидие Дешан заяви, че няма как да се сърди на Мбапе и че всеки пропуска. 

"Трудно е да се обясни подобно нещо. През първото полувреме бяхме надиграни, но след това направихме нужното, за да обърнем ситуацията в своя полза. Обикновено показваме сила и увереност, а днес позволихме на Швейцария да се върне в мача. Тежко е. Но това е футболът, първенството приключи за нас. Сега не е времето да се говори за моето бъдеще. В отбора има единство и солидарност. Отговорността за лошите резултати е моя. Ще ни трябва време да преодолеем това", заяви Дешан след отпадането.