Марица проведе днес първата си тренировка. Малко след 10:30 часа, треньорите Николай Димитров, Кирил Андонов, пом.треньора Йордан Влашки и спортният директор Апостол Попов изведоха на терена в село Оризари група от 23-ма футболисти, които стартираха лятна подготовка за предстоящия сезон във Втора професионална лига. Преди това състезателите се събраха на стадион Марица, а тимът бе изпратен от талисмана на отбора – котето Марица, което е сираче и намери своя дом на стадиона в "Кършияка".
 
Отборът ще тренира двуразово до края на седмицата, а в петък предстои и първата контрола. Съперник в нея е един от участниците в евротурнирите – Арда (Кърджали), като приятелската среща ще се играе на стадиона в Момчилград. От 28 юни до 3 юли тимът ще проведе подготвителен лагер в село Говедарци, край Боровец.
 
Ето и групата на Марица за първото занимание:
 
Вратари: Илия Николов, новото попълнение Петър Начев и юношата Виктор Петков, който е набор 2006.
 
Полеви футболисти: Борислав Дончев, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Георги Иванов, Величко Величков, Даниел Спасов, Теодор Фърков, Сами Мехмедов, Милен Танчев, Георги Георгиев и Александър Праматаров. Новите попълнения: Валери Домовчийски, Станислав Маламов, Илиян Йорданов, Мартин Газиев, Симеон Вешев, Айкут Янъков, Мариян Тонев и Христиан Димитров. С отбора подготовка стартира и Ремзи Неджип, който идва от „Левски“ (Карлово) и ще изкара пробен период.
 
От първото занимание отсъстваха възстановяващия се от операция Станимир Димитров, Тодор Тимонов, който отсъстваше по лични причини и представеният като ново попълнение Георги Божилов, който няма да бъде част от състава на „Марица“, тъй като е избрал да се състезава за друг клуб. Веселин Марчев ще се присъедини на по-късен етап към отбора. Той все още е в Кипър, където се състезава през последния сезон.
 
Съперниците на Марица в контролните срещи през лятната подготовка:
25.06 - Арда, в Момчилград
30.06 - ЦСКА 1948 - втори отбор
03.07 - Ботев (Пловдив) - втори отбор
09.07 - Лудогорец - втори отбор
17.07 - Оборище (Панагюрище)
 
Мястото на провеждане на контролите, както и началните часове ще бъдат оповестявани преди провеждането на срещите.