Марица загуби гостуването си на Етър с 2:0 в среща от 36-ти кръг от шампионата във Втора лига. Срещата се игра в понеделник, на осветление, от 20 часа на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

В състава на Марица липсваха голяма част от основните футболисти, на които Николай Димитров разчиташе през сезона, като някои от тях изобщо не бяха в групата за мача. На тяхно място бяха включени млади състезатели, които имат по-малко игрови минути.

През първата част домакините бяха по-активни и имаха повече атаки, но въпреки промените „жълто-сините“ стояха относително добре в отбрана и имаха някои добри идеи в нападение. Първия шанс в срещата се откри пред Александър Праматаров, който стреля от свободен удар, но в аут. Домакините отговориха с много неточен удар с глава. Янко Ангелов стреля от дистанция, но вратарят на Етър се справи. 22-та минута, след центриране от свободен удар, последва засичане с глава на състезател във виолетово, но в аут. 28-та минута, след добра атака на Марица и няколко подавания, Мариян Тонев от трудна позиция успя да стеля, но също в аут. В 30-та минута дойде най-чистото положение за домакините до момента. Йордан Пейчинов изчисти от голлинията след като Натаниел бе изведен очи в очи с Начев и стреля. Миг преди това Начев също докосна и намали скоростта на топката. В 36-та минута след удар и спасяване на Петър Начев, с малко късмет, Етър откри резултата чрез Даниел Младенов, който някак си успя да провре топката покрай падналия на земята вратар на Марица, въпреки неговата втора намеса. В 39-та минута Веселин Марчев засече с глава центриране от фаул на Праматаров, но топката премина над гредата.

През втората част в игра за Марица влязоха Станислав Маламов и Мартин Газиев на местата на Александър Парматаров и Георги Иванов. Полувремето започна с по-активна игра на пловдивчани, които повече владееха топката и опитваха да стигнат до стрелкови позиции. Домакините пък се опитваха да използват пространствата напред с бързи контри, дебнейки за грешки. В 59-та минута Веселин Марчев свали в наказателното поле на Станислав Маламов, който не успя да засече бързата топка. В ответната атака Уилсън Филипе с глава успя да прехвърли Петър Начев и удвои. В 68-та минута удар от дистанция бе избит от Начев в корнер. В 69-та минута Веселин Марчев си спря с глава, последва красива задна ножица, но топката премина малко встрани от вратата. В 75-та минута Уилсън Филипе засече с коляно на празна врата от няколко метра прати топката в аут. При ситуацията сериозна контузия получи Мартин Лазов, което наложи размествания в постройката. В 80-та минута Станимир Димитров не успя да засече във вратата с глава след центриране. В 82-та минута Янко Ангелов получи втори жълт картон и напусна играта, а това окончателно предреши и изхода на срещата. Все пак в 88-та минута Станимир Димитров бе близо до попадение, след центриране на Марчев, но не успя да нанесе хубав удар. А в продължението първо Маламов се измъкна отляво и бе избутан с лакет в наказателното поле, но не последва отсъждане на наказателен удар. Малко след това вратарят на Етър спаси удар на капитанът Веселин Марчев.

Марица: Петър Начев, Мартин Лазов (Станимир Димитров), Йордан Пейчинов, Илиян Йорданов, Георги Иванов (Мартин Газиев), Милен Танчев (Сами Мехмедов), Александър Праматаров (Станислав Маламов), Янко Ангелов, Петър Атанасов, Веселин Марчев, Мариян Тонев (Теодор Фърков)

Етър: Христо Иванов, Мариян Иванов, Моран Мартин Абдиел (Николай Янков), Радослав Апостолов (Кристиян Кънчев), Уилсон Де Менезес (Христо Христов), Цветомир Тодоров (Николай Дичев), Юлиян Райков, Яни Пехливанов, Даниел Младенов (Ловре Кнежевич), Ивей Белграве Натаниел, Кольо Станев