Отборът на Марица завърши 0:0 срещу юношеският състав на Ботев до 19 години в първата си контролна среща от предсезонната подготовка. Двубоят се състоя на изкуствения терен на базата на “канарчетата” в квартал “Коматево”. Двата тима изиграха равностоен мач и създадоха добри положения, но голове така и не паднаха.

През първата част Свилен Щерев можеше на два пъти да открие в полза на Марица, но първият му удар премина над напречната греда, а вторият бе париран от вратаря на младите “канарчета”. За Ботев U19 пропуснаха Георги Стайков и Златков, като при втората ситуация Крис Добрев се контузи след сблъсък със стража на Марица и бе заменен.

През втората част треньорът на “Марица” Стоян Димитров направи множество промени в състава. На два пъти Мартин Татаров пропусна да отбележи за домакините, за маричани Рангел Игнатов пропусна от пряк свободен удар, след като стреля на сантиметри от целта, а малко преди края на мача Борислав Караматев получи от дясно, но стреля над врата.

Следващата контрола на Марица е в сряда срещу състава на Берое в Стара Загора, като проверката е от 13 часа на базата на “зелените”. В петък маричани ще срещнат Ботев в нов спаринг, който отново ще се проведе в “Коматево”.

Снимка от glas.bg