Манчестър Сити буквално унищожи Ливърпул с 5:0 на своя стадион “Етихад” в първия мач от поредния кръг във Висшата лига на Англия. Двубоят е очакван с огромен интерес не само заради характера си на дерби, но и заради треньорския сблъсък между две от най-емблематичните фигури в Премиър Лийг - Пеп Гуардиола и Юрген Клоп. Отборът на Гуардиола поведе с попадение на Серхио Агуеро в средата на първото полувреме, а в 37-ата минута мърсисайдци останаха с човек по-малко. Тогава Садио Мане влезе остро с високо вдигнат крак срещу вратаря на домакините Едерсон и уцели с бутоните стража, за което получи червен картон, а вратарят напусна терена контузен.

В края на първото и началото на второто полувреме Габриел Жезус се разписа два пъти и увеличи преднината на Сити на 3:0. Влезлият като резерва Льорой Сане също се нареди сред голмайсторите в 77-ата минута. В края германецът направи 5:0 с много красив удар.

С тази победа “гражданите” оглавиха временно класирането преди двубоя на градския им съперник Манчестър Юнайтед. Ливърпул пък е с актив от седем точки след първата си загуба от началото на сезона.