Мачът на ЦСКА - София от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите срещу Македония (Гьорче Петров) изглежда няма да се играе в Скопие, както бе планирано първоначално. В Северна Македония са взели решение да намерят друго място, където да се проведе срещата. Основната причина за това са масовите антибългарски протести в Скопие в последните дни, както и оказан натиск от българска страна за промяна на мястото на мача, съобщава местното издание Sport1.mk.

Първоначално като място за провеждане на двубоя бе определен стадион "Петър Милошевски". Той обаче почти не отговаря на критериите на УЕФА за проваждане на среща от този етап на евротурнирите. Изглежда това е и причината за натиска от българска страна за промяна на мястото на мача.

Най-вероятно срещата ще бъде преместена в Стумица, тъй като стадионът там е най-близко до стандартите на УЕФА. От друга страна обаче това би било доста странно решение, след като европейската футболна централа не позволи на местния Академия Пандев, който е от този град, да играе мача си с Лехия Гданск на своя стадион, именно защото не отговаря на стандартите.

От Македонската футболна централа също са наясно с възможността за преместване на мача извън Скопие, като съдействат по всички възможни начини и разговарят с компетентните власти, за да може това да се случи възможно най-безболезнено. Утре е насрочено събрание, на което ще бъде обсъден точно този проблем.

От северномакедонското издание определят това решение като "скандално". Там също така споменават за публикациите в българските медии от последните дни, в които се поставя под съмнение легитимността на стадион "Петър Милошевски". Припомня се и оплакването от страна на ЦСКА - София, че ще получи само 60 билета за мача. Освен това "червените" са се оплакали, че не се чувстват сигурни да играят в Скопие и са обявили, че ще водят български полицаи, които да пазят отбора по време на престоя му в северномакедонската столица.