Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев бе неочаквано смирен след загубата от Левски с 1:0. Той обаче те пропусна да се изкаже за съдиите, но го направи в доста по-сдържан тон. На пресконференцията вчера Пенев предупреди, че Вълков не е готов за този мач и може да послужи като бушон. Днес реферът изгони пресилено Едвин Джеси в края на първото полувреме и определено повлия на хода на мача с решението си.  

Винаги си говорим за футбол и това, което се случва на терена, е свързано с футбола. Играхме добре, въпреки че почти 50 минути бяхме с човек по-малко. Бяхме близо да изравним след тази наша грешка. Допуснахме недоразумение и се получи този автогол. Имаме скоростни футболисти и искаме противникът да бъде изненадан. За мен лично няма червен картон. Ако за съдията има такъв, би било редно да покаже и червен картон на играч от Левски. Защото имаше такива ситуации за втори жълт или директен червен картон. Например ситуацията при гола.

Главният и четвъртият съдия си прехвърлят отговорността - видях, не видях… Стоянов гледа от четири метра и трябва да види. Участваше съвсем целенасочено, но само когато има фаул срещу Левски. За фаулове срещу ЦСКА не помага. Джеси слага ръка на рамото - червен картон. Секунди след това удар срещу Турицов, но четвъртият съдия не помага. Загубихме с един удар, но не заслужавахме това, коментира Любо Пенев. Винаги говоря за футбол. Не виждам нищо странно да се коментират съдиите. Това, което казах вчера, се случи днес, добави треньорът на червените.

Колегата му в Левски Георги Дерменджиев бе много доволен от победата, но уточни, че тя не го заблуждава. Левски показа добър характер и аз съм много доволен от това. Не съм давал указания да играем дефанзивна. Трябваше да играем така, че да спечелил трите точки. Желанието ми е отборът да се подобрява с всеки изминал мач. Доволен съм от победата заради клуба и феновете. В отбора има характер, днес го видях, въпреки колебанията, които изпитвахме в контролите и първите два мача от шампионата, каза Дерменджиев.

Не коментирам съдиите, добре се справиха. Нека ги оставим да свирят това, което виждат. Не искам да коментирам реферите, това не е най-важното в този мач. Нека не се оправдаваме с техните действия. В нашия отбор има психологически натиск, но вече нещата стоят по-добре. Радвам се и заради феновете, тъй като те заслужават тази победа.

Мисля, че в по-големи моменти от мача футболистите се справиха добре. Искам и пак го казах, искам Левски да играе мач за мач. Имаме още много работа за вършене. Това си е точно за днес. Ние ще го анализираме. Лично аз не се заблуждавам с подобна победа. Този мач е емоция, но аз съм спокоен и искам да го предам на футболистите. Тези битки са въпрос на интелект. Искам да видя отбор, който е готов за титла. Не искам химера. Бием един мач и видите ли ще спечелим титлата. Разбира се, че искам да станем шампиони, но не се заблуждавам с един мач. Има доста работа в Левски. Трябва да има повече динамика в мачовете. Смятам, че сега играчите още ще се успокоят и ще демонстрират истинските си възможности, допълни треньорът на сините.