Треньорът на ЦСКА-София Любослав Пенев избухна на пресконференцията преди финала. Още в нейното начало той се скара на журналистите, че не спазват дистанция. 

"Много сте ми близко тука, щрак-щрак… Назад малко. Сега е COVID пандемия, малко назад трябва. Вие трябва да спазвате… Два-три метра. Какво да ви кажа… Окей, аз го разбирам това нещо. Само че има някакви правила и трябва да ги спазваме. Ние не пускаме хора, а вие сте тука г*з до г*з - как да стане? Оттук почват нещата. Като знаеш какви са изискванията, трябва да се направят. Чуваме ли се? Назад, ако обичате, минете два-три метра. Не ме интересува, моето здраве е по-важно от вашите тука снимки, апарати и т.н. Трябва да ви е ясно - моето здраве е по-важно от вашите апарати. Какво е това?! Целият свят се пази, а ние тракаме. Веско, Влади, това е ваша работа, не моя. Аз като треньор трябва да дойда, за да отговарям на въпроси, но трябва да има нормална атмосфера, дистанция - виждаш ли два-метра пазим, това важи за всичките", каза Пенев. 

"Много хора гледам, а ме питат двама-трима. Другите имат ли въпроси? Ако не, да приключваме", заяви Пенев.

"Днес ще съм много кратък и лаконичен, да знаете. Няма да ти отговоря на тактическия въпрос, защото не е необходимо. Ще го запазя за себе си. Жеферсон е почти готов, утре ще реша кои остават в групата. Радвам се, че ще има фенове на стадиона. Утре ще имаме пълен стадион и аз искам футболна атмосфера. Ние играем за тях. Вие защо си мислите, че ВАР в България е полезен? Аз получих доста информация и разбирам, че съдиите във вана определят какво да се случи, а не главният съдия. Във вана решават. Има спуснати, които влияят. Какво като има ВАР? Може би е по-зле от преди. Говорете и Вие, анализирайте ги тези неща, не е моя работа", продължи Пенев. 

"Финалът е един и няма как да е равен, ще има загубил и спечелил. Ние се готвим да спечелим, играем с този манталитет. Ние сме ЦСКА – това е! Няма драма", завърши Любо Пенев.