Лудогорец направи 1:1 като гост на Зрински Мостар и след победата с 1:0 в първия мач в Разград продължава напред в Лига Европа. Орлите бяха по-класният тим на терена в Широки Брег, който приличаше на разорана нива, и напълно заслужено продължават напред, макар и без да блестят.

В 17-ата минута Марселиньо намери много добре Клаудиу Кешерю, който се озова на удобна позиция да открие резултата, но шутира встрани от целта. В 21-ата минута Натанаел пробва да изненада Антонио Солдо с удар от далечна дистанция, но кълбото не намери очертанията на вратата. Три минути по-късно "орлите" откриха резултата. В автор на гола се превърна Клаудиу Кешерю. Румънският голмайстор се разписа с помощта на рикошет. Той се възползва от отличния пас на Марселиньо. Две минути преди края на първата част Лудогорец бе близо до втори гол. Върджил Мисиджан намери успоредно на вратата Кешерю, който обаче стреля право в тялото на Солдо.

След почивката домакините опитаха някакъв натиск, който не представляваше особен проблем за българския шампион. Междувременно Яковлевич изчисти топката от голлинията след удар на Вандерсон. Все пак в последните секунди на мача Неманя Билбия изравни, след като Хорхе Броун изрита топката в крака на Йович, кълбото отскочи и отиде към Билбия, който с глава оформи крайния резултат.

Последният съперник за орлите преди групите на Лига Европа се казва Торпедо (Кутаиси) от Грузия, който загуби с 0:2 от албанския Кукеши, но победата с 5:2 в първата среща му бе достатъчна, за да стигнат до битките с Лудогорец.