Лудогорец превзе върха в Първа лига след трудна домакинска победа в дербито срещу Левски с 2:1 в Разград. Орлите поведоха с 2:0, сините върнаха един гол и можеха и да изравнят, но все пак класата на домакините си каза думата. Така Лудогорец измести столичния гранд от първото място в класирането.

В 34-ата минута шампионите поведоха, след като се възползваха от третата идентична грешка на гостуващия вратар Полачек. Словакът, който е доста нестабилен, изби лошо удар на Натанел с десния крак и връхлитащият Лукоки с добавка вкара за 1:0. негово трето през тази кампания. В последните секунди на първата част домакините поведоха с 2:0. Това стана след колективна грешка в защитата на "сините". Тиам сбърка и Кешерю изведе Вандерсон, който с диагонален изстрел вкара четвъртото си попадение през сезона в първенството.

В 54-ата минута Левски намали след хубава атака. Обертан изведе с пета Тиам, който нахлу и подаде към Костов, а таранът не уцели добре топката, но въпреки това отбеляза своето девето попадение за сезона. След това Кабрал стреля с левия крак в ръцете на Ренан, а малко след това можеше да изравни с пета, но Моци изби.

В 63-ата минута късметът беше на страната на домакините. Бърза атака завърши с бомбен шут на Обертан от 11 метра, който разклати лявата греда, но топката излезе в аут.