Българският шампион Лудогорец отпадна от квалификациите на Шампионската лига, след като загуби и реванша от хърватския шампион Динамо Загреб с 2:4, в първия мач българите загуби у дома с 1:2 и така с общ резултат 3:6 Лудогорец отпада и няма да играе в групите на Шампионската лига. 

В 12-та минута Йосип Дрмич откри резултата за домакините, а в 17-та минута Доминик Янков беше изгонен за втори жълт картон и Лудогорец остана с 10 човека. 

В 27-та минута Милислав Оришич направи 2:0, а отново той в 44-та покачи на 3:0 и съвсем уби интригата в двубоя. 

В последните секунди на първата част Кирил Десподов върна едното попадение, а отново той от дузпа в 49-та минута направи 3:2 и доближи Лудогорец до два гола от Динамо. 

В 72-та минута Рик Джонатан беше изгонен след втори жълт картон и българите останаха с 9 човека на терена. 

Всичко приключи в 87-та минута, след като Бруно Петкович вкара дузпа, а за нея с директен червен картон беше изгонен Ян Карничник и така Лудогорец доигра двубоя с 8 човека.

Така Лудогорец отпадна от квалификациите в Шампионска лига и ще играе за влизане в групите на Лига Европа срещу литовския Жалгирис. Динамо Загреб ще срещне норвежкия Бодьо/Глимт в директна битка за групите на Шампионската лига.