Локомотив излъга Ботев с 1:0 в скучно и безинтересно дерби в Коматево. Голът на победата вкара резервата Димитър Илиев с глава след корнер в 78-та минута. Двата отбора измъчиха зрителите с безидейната си игра, но черно-белите бяха отборът, който повече знаеше за какво е излязъл и как да го постигне. Ботев действаше прекалено вяло и предвидимо и атаките му ставаха лесна плячка на организираната отбрана на гостите.

За първите 45 минути канарчетата и черно-белите не сътвориха нито едно голово положение пред двете врати, а в 24-та минута Умарбаев от гостите нанесе първия удар в очертанията на вратата, който приличаше по-скоро на подаване към вратаря Кайзер. Жълто-черните бяха по-активни и натискаха повече, но отбраната на Локо действаше на ниво и не допусна изненади пред собствената си врата. Към края на първата част играта се изнерви и нарушенията зачестиха.

След почивката картината не се промени особено, но Локо дочака своя миг. В 78-та минута резервата Димитър Илиев се извиси при корнер отдясно и с глава забоде топката в мрежата. След попадението от агитката на Ботев към терена полетяха факли и димки и се наложи да бъдат гасени, като двубоят бе прекратен за 1-2 минути.

Мачът живна след гола на Илиев. В 86-та минута Посинкович можеше да удвои преднината на Локо. Той бе изведен отлично сам срещу вратаря, но Кайзер блокира удара му. Последва шут на Антонио Вутов от домакините, който профуча покрай вратата. При една контра минута преди края на редовното време отново Посинкович бе изведен от Елитон, но се засуети, след това подаде на Симеон Райков, който стреля, но Кайзер отново спаси. В крайна сметка Локо победи заслужено, защото бе по-организираният отбор в слабото дерби в Коматево.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:1

0:1 Димитър Илиев 78

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 28. Филипов, 5. Димитров, 6. Ничев, 23. Минев, 18. Терзиев, 17. Балтанов, 16. Шопов, 93. Афонсо, 8. Неделев, 9. Диого

ЛОКО ПД: 71. Луков, 15. Везалов, 6. Езе, 7. Петрович, 50. Томашевич, 34. Банович, 10. Умарбаев, 9. Карагерен, 91. Буна, 12. Михалевич, 44. Посинкович

Стадион: Коматево

Съдия: Георги Кабаков