Ливърпул уреди първото си зимно ново попълнение. Трансферът на Такуми Минамино от Ред Бул Зацбург вече е договорен и остава японецът само да премине медицински прегледи, което ще се случи през следващите седмици, съобщава Мирър, цитиран от sportal.bg. 24-годишното крило ще струва на мърсисайдци само 7.25 милиона паунда. Причината за това е освобождаваща клауза в договора на Минимано.

Според Мирър именно фактът, че в Ливърпул са узнали за тази подробност им е помогнало да изпреварят Манчестър Юнайтед, откъдето също са имали интерес към играча на Залцбург, но не са били наясно с въпросната клауза. Австрийският клуб удължи договора на играча още през февруари, но тогава е бил включена точката, според която той може да си тръгне при оферта от голям европейски клуб срещу много по-ниска сума от пазарната му цена, която е около 25-30 милиона паунда.

Мърсисайдци са комуникирали с австрийския клуб в последните шест седмици, но са форсирали преговорите тази седмица, след като Залцбург отпадна от Шампионската лига именно след загубата от Ливърпул. Борусия (Мьонхенгладбах) и Милан също са имали интерес към японеца.