Ливърпул развенча лидера Манчестър Сити с 4:3 н голов спектакъл на Анфийлд в дербито от поредния кръг на английската Премиър Лийг. Макар и без напусналия в посока Барселона Фелипе Коутиньо мърсисайдци изиграха много силен мач и с три гола в рамките на девет минути след почивката си осигуриха победата.

"Червените" записаха четвърти пореден успех в първенството и се изкачиха на трето място, въпреки че имат равен брой точки с четвъртия Челси, а със същия актив е и вторият Манчестър Юнайтед, който играе утре. Въпреки че допусна първа шампионатна загуба от началото на сезона, Сити продължава да има солиден аванс от 15 точки на върха.

Ливърпул доминираше, въпреки че беше и без контузения си защитник Ван Дайк. Окслейд-Чембърлейн откри резултата още в деветата минута след самостоятелен пробив, но Сане изравни малко преди почивката. След час игра домакините нанесоха своя удар с два бързи гола. Фирмино и Мане направиха резултата 3:1, а малко по-късно и Салах се разписа. В края мърсисайдци пак показаха слабостите си, като допуснаха два гола. Влезлият като резерва Бернардо Силва вкара за 4:2, а в добавеното време Гюндоган направи последните секунди доста нервни за феновете на домакините.

Ливърпул вече няма загуба 18 поредни мача във всички турнири, а Сити за пореден път не успя да спечели на "Анфийлд" - нещо, което не е правил от 2003 г. в рамките на 17 мача.