Ливърпул прибави още един трофей към богата си колекция. Червените от Мърсисайд станаха световни клубни шампиони след трудна победа срещу бразилския Фламенго на финала в Доха с 1:0 след продължения. Ливърпул за пръв път печели този трофей, след като през 2005 година загуби от Сао Паоло със същия резултат. Така европейският клубен шампион записа своеобразен международен требъл, след като последните месеци спечели Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

Мачът започна с натиск на европейците, но постепенно бразилският тим се окопити и създаде доста проблеми на европейския клубен шампион, като през целия мач се държа повече от достойно. В самия край на редовното време имаше доста спорен момент. Мане бе изведен сам срещу вратаря, но Рафиня се хвърли на шпагат. Реферът отсъди дузпа, но след намесата на ВАР коригира решението - видя се, че нарушението е извън пеналта.

В 9-тата минута на първото продължение Ливърпул разигра отлична контра. Хендерсън отлично изведе Мане, който продъвлжи към Фирмино. Бразилецът финтира вратаря защитник и стреля в опразнената врата за 1:0. Малко след това вратарят на бразилците спаси страхотен удар на Салах. Фламенго натискаше, но не можеше да преодолее сгъстената и организирана отбрана на Ливърпул. В края на второто продължение Линкълн пропусна от 7 метра, стреляйки над гредата и това бе всичко - Ливърпул удържа победата.

Представителят на Европа печели трофея вече седма поредна година. В полуфинала червените победиха трудно мексиканския Монтерей с 2:1 с победен гол отново на Фирмино в добавеното време, а Фламенго надигра Ал-Хилал от Саудитска Арабия с 3:1.