Левски загуби титуляр за дербито с ЦСКА. Двубоят от 8-ия кръг на първенството е на Националния стадион "Васил Левски" днес от 17:45 часа. Сините ще бъдат без аржентинския плеймейкър Франко Мазурек, който е с травма и пропуска мача. Играчът с №10 на "сините" се очакваше да е титуляр в трети пореден двубой и общо четвърти път в последните пет кръга.

Кали Тиам и Филипе Нашименто обаче се завръщат. Малиецът пропусна четири мача след контузията получена срещу АЕК Ларнака на "Герена", като все още не е сигурно дали ще бъде титуляр. Португалецът пък не игра с Локомотив (Пловдив) заради лека травма.

Крилото Енрике Рафаел отново няма да попадне в групата на ЦСКА. Той остава извън сметките за дербито с Левски, тъй като все още не е в достатъчно добра форма, за да играе. Бразилецът тренира на пълни обороти, но отсъства близо два месеца. Поради това завръщането му на терена ще стане факт в контролата с Поморие на 7 септември, събота. Бразилецът влезе в лазарета в началото на юли, след като се контузи по време на подготовката. Енрике мина през доста контузии, откакто престоят му при "червените" започна през лятото на 2017-а.