Лекарят на Байерн Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт предприе унищожителна атака към бившия мениджър на баварците Пеп Гуардиола в своята автобиография. Медицинският гуру описва испанеца като човек с ниско самочувствие, който живее в страх да не загуби авторитета си. Мюлер-Волфарт е лекувал редица светила в световния спорт, включително Юсеин Болт и Пола Радклиф.

Отношенията между доктора и Пеп в Байерн бяха далеч от хармонията и постоянно се влошаваха, което доведе до напускането на Мюлер-Волфарт след 38 години вярна служба в германския колос. След като Пеп се махна обаче докторът бе върнат на поста си.

Гуардиола нямаше никакво доверие в мен и моя екип. От една страна не проявяваше интерес към медицинските въпроси, от друга изискваше чудеса от нас, пише лекарят. Двамата се изпокараха още повече покрай лечението на Тиаго Алкантара, когото Пеп прати при доктора на Барселона Рамон Сугат. Също така треньорът изръкопляска саркастично към Мюлер-Волфарт, след като Мехди Бенатия получи травма по време на мач с Леверкузен /вижте в прикаченото видео/.

Още на третата ни среща Гуардиола дойде при мен и започна да ми вика с обвинителен и агресивен тон: Какво става тук? Мислех си, че идвам в отбора с най-добрия медицински екип в света, а двама играчи имат трайни контузии.

Методите на лекаря на Байерн бяха твърде противоречиви, тъй като включваха хомеопатия и кръвопреливане, но според него Гуардиола има основна вина за травмите на футболисти по време на престоя си от 2013 до 2016 година. Докторът твърди, че по време на предшественика на Пеп – Юп Хайнкес, Байерн е бил един от отборите в Европа с най-малко контузени играчи и че тренировъчните методи на испанеца са били прекалено рискови за здравето на  футболистите.

В първия му сезон начело на отбора имахме повече мускулни травми оттколкото преди. Смяташе, че петминутна загрявка е достатъчна. Смятам, че Гуардиола страда от липса на увереност и прави всичко възможно да я прикрие. Затова живее в постоянен страх – не от загубата, а от това да не загуби авторитета си, пише докторът.