Куп легенди на италианския и българския футбол ще присъстват първото издание на международния детски футболен турнир “Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“. Състезанието ще бъде в спортна зала “Арена Асарел“, град Панагюрище, а в надпреварата ще вземат участие деца на възраст от 10 години от школите Милан и Ювентус, както и част от най-големите български академии.

Специални гости и участници в турнира ще бъдат Франко Барези – легенда на италианския национален отбор и на Милан, Салваторе Скилачи – носител на Златна топка от световното 1990 година, Георги Иванов – Гонзо, Наско Сираков и други известни и изявени футболисти от Италия и България. Франко Барези, Тото Скилачи, Морено Торичели, Стефано Еранио, Анджело Коломбо, Стефано Такони, Диего Фикара са всички италиански звезди, които ще участват в приятелския “Мач на звездите“ мeжду България и Италия, който ще се състои на 05.12.2018 година.

За мен е огромно удоволствие и чест, че легенди на Милан и Ювентус приеха да ни подкрепят. Благодаря и на българските звезди, които също ни подкрепят. Георги Иванов-Гонзо и Наско Сираков са част от събитието. Това събитие ще се превърне в празник. Ще участват български отбори, както Академията на Ювентус и тази на Милан. Очакваме между 250 и 500 гости на този турнир. Идеята ни е това да стане традиция, каза Михаил Атанасов, който е един от основните организатори на турнира.

Изключително доволен съм, че такива големи звезди приеха да дойдат на този турнир. чакваме да присъстват гости от чужбина. Турнирът е за деца, които са родени 2008 година. Пуснали сме покана до почти всички школи в България. Има запитвания и от девойки. Идеята е да са осем отбора, но ако има по-голям интерес, може да станат повече. Надявам се, че до няколко дни бройката ще бъде запълнена. Турнирът ще бъде от две групи по четири отбора. Това е за детските отбори, разясни бившият нападател на Левски Георги Славчев.