Новият главен мениджър на Етър (Велико Търново) Красимир Балъков разкри нов модел, по който ще се управлява клуба и поясни, че заплатата му няма нищо общо с тиражираната в медиите. Легендата на родния футбол заяви, че поема цялата отговорност за резултатите, които “болярите” ще запишат през пролетта. Бала ще работи в екип с досегашния старши треньор Станислав Генчев и двама от помощниците му - бившия си съотборник в националния отбор Илиян Киряков и Калоян Чакъров.

Позицията “старши треньор” е закрита, като тримата ще бъдат само “треньори”, които ще работят в екип с Балъков, който ще контролира цялостния процес. Работилият миналата година като главен скаут в ЦСКА-София нов мениджър на “болярите” обяви, че ще получава заплащане в пъти по-малко от появилите се спекулации за възнаграждение от 10 000 евро месечно в медийното пространство.

Структурата ще бъде следната: Станислав Генчев - треньор, Илиян Киряков - треньор, Калоян Чакъров - треньор на вратарите. Няма да има помощници, а треньори. Целият екип ще взема заедно решенията. Аз, като шапка на всичко, ще контролирам целия процес и ще нося отговорността. Моделът е различен от познатия до момента в България. При всички положения ще привлечем още един треньор, като всички заедно ще разпределяме задачите и ще работим съвместно, обяви при представянето си легендарният футболист на Етър, Спортинг (Лисабон) и Щутгарт, цитиран от sportal.bg .

Като казвам, че моделът, който ще използваме, е друг, не искам да бягам от отговорност, а да покажа не само на вас, журналистите, но и на цялата търновска общественост, че ни трябва обединение, да трябва да сме заедно, ако искаме да успеем. Имаме много работа, тъй като условията, в които работим - и финансови, и инфраструктурни, не са перфектни. Не може да се бием в гърдите и да мислим, че вървим напред само защото Балъков се е завърнал, допълни още попадналият в Идеалния отбор на Мондиал’94 в САЩ магически халф.