Манчестър Юнайтед обяви официално привличането на Кристиан Ериксен. Датският халф е подписал контракт до лятото на 2025-а година. Бившият вече полузащитник на Брентфорд претърпя сърдечен арест през миналото лято по време на Евро 2020, но впоследствие през януари се завърна в Премиър лийг и впечатли с изявите си с екипа на "пчеличките". Той пристига на “Олд Трафорд” като свободен агент.

“Манчестър Юнайтед е специален клуб и нямам търпение да започна. Имал съм привилегията да играя много пъти на “Олд Трафорд”, но да го направя с червената фланелка ще е невероятно чувство. Видях работата на Ерик тен Хаг в Аякс, нивото на подготовка и внимание към детайла всеки ден, от което ми стана ясно, че той е фантастичен треньор. Говорих с него и да науча неговата визия, да видя как той иска да играе отбора ме накараха да съм още по-ентусиазиран за бъдещето. Все още имам огромни амбиции във футбола и има още много, което мога да постигна. Смятам, че това е перфектното място за това”, заявява Ериксен.

Кристиан Ериксен се превръща в първи сериозен трансфер на Манчестър Юнайтед за това лято, след като до този момент бе привлечен единствено Тайлър Маласия от Фейенорд.