Съдбата на България в новия турнир на УЕФА Лигата на нациите се решава тази вечер. Лошото е, че няма да си я решаваме сами, а трябва да разчитаме и на Кипър. Всички сметки вече са направени и каквото и да смятаме – без Кипър няма как да се оправим. Точно в 21.45 часа започват последните двубои в група 3 на Дивизия С между България и Словения и Кипър и Норвегия. Естествено ще следим нашия мач, но няма как да не хвърляме по едно око и на онова, което става в Кипър. Защото то е изключително важно за съдбата на България и дали националите ще спечелят първото място, даващо право на допълнителна възможност за класиране на европейското през 2020 година.

В момента Норвегия и България са начело в групата с по 10 точки и ще си оспорват първото място. Имат по една разменена победа с по 1:0, което означава, че головата разлика ще решава при равин точки в края. Нашата е 6:4, тази на норвежците - 5:2. Вижда се, че те имат предимство от 1 гол, което означава, че трябва да бием Словения с повече, отколкото те да бият Кипър. При равна голова разлика се гледат повечето отбелязани попадения, а по този показател в момента имаме предимство. Ако отново се получи равенство, което теоретично е напълно възможно, на преден план излизат повечето отбелязани голове на чужд терен. Там отново сме с предимство – вкарали сме 3 срещу само 1 на Норвегия. Което означава, че викингите не трябва да бият Кипър с повече от 2 гола, ако опрем до този показател.

Както се казва – изпуснахме питомното, сега трябва да гоним дивото, но при всички положения победата на Словения тази вечер е абсолютно задължителна, въпреки че на теория можем да сме първи и при загуба, съчетана с голяма издънка на Норвегия в Кипър.