Нападателят Лукас Перес направи нещо изключително рядко виждано. Той плати половината си от откупната клауза от 1 млн. евро, за да се раздели с Кадис от Ла Лига. 

Решението му нямаше да е странно, ако беше за друг елитен отбор, но Перес предпочете да продължи кариерата си в Депортиво Ла Коруня, който се намира в момента в третото ниво на испанския футбол. Отборът, който има полуфинал в Шампионската лига и отстрани най-силния отбор в историята на Милан в луд мач, сега е чак в трета дивизия. 

Лукас Перес проби за големия футбол именно от Ла Коруня и беше голмайстор на отбора в периода 2014-2016. Това му спечели трансфер в Арсенал, но там не успя да се наложи и отново беше даден под наем в Ла Коруня. Последва трансфер и в Уест Хям, а след това игра за отборите на Алавес, Елче и Кадис. През този сезон Перес беше и титуляр в Кадис в Ла Лига и записа 15 мача, в които се разписа четири пъти и решението му наистина беше изненадващо. 

За 34-годишният Перес това ще е и последният клуб в кариерата, а той се надява да върне Ла Коруня в Ла Лига. 

Ла Коруня е на четири точки от първото място, което дава директна промоция за Сегунда дивисион. Ако завърши между второ и пето място тимът ще играе баражи за влизане в Сегунда.