Въпреки, че днес Европейския съд даде зелена светлина за Суперлигата май турнирът няма да се осъществи толкова лесно. Масово клубове и федерации обявиха, че са против идеята. 

От Ла Лига, Бундеслигата и френската Лига 1 излязоха с официални становища, а президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина обяви, че всеки клуб, който реши да се присъедини към Суперлигата ще бъде изваден от Серия А. 

Асоциацията на Европейските клубове (ECA) и Асоциацията на европейските футболни привърженици (FSA) също се обявиха против така замисления нов турнир, който днес бе представен с обновен формат.

Английските медии пък напомнят, че след промените, направени вследствие на първия скандал с обявяването на Суперлигата, ако клубовете от топ 6 на Премиър лийг решат отново да се присъединят към турнира, ще бъдат наказани с отнемане на 30 точки и с глоби от по 25 милиона паунда.

Манчестър Юнайтед бе първият от английските клубове, които излезе с официална позиция след днешните новини. В нея от "Олд Трафорд" обявиха, че позицията на „червените дяволи“ е непроменена и 20-кратният шампион остава верен на турнирите под егидата на УЕФА.

Байерн (Мюнхен) и Атлетико Мадрид също публикуваха подобни позиции, в които подчертаха, че цялото европейско футболно семейство, с изключение на Реал Мадрид и Барселона, е против Суперлигата.

 

Удар по УЕФА! Европейският съд даде зелена светлина за СуперлигатаЩе се промени ли светът на футбола?