Италия е вторият полуфиналист на Евро 2020, след като отстрани Белгия в най-дългоочакваната среща на четвъртфиналите. Всичко най-интересно се случи през първото полувреме, което италианците спечелиха с 2:1, това беше и крайният резултат в сблъсъка. 

Двубоят започна ударно с размяна на положения и пред двете врати.

Италианците вкара първи в 13-та минута след гол на Бонучи, но той беше отменен заради засада.

Италия все пак откри резултата в 31-та минута, когато Верати открадна топката пусна пас към Барела, който в наказателното поле се справи с трима белгийски играчи с хубав шут вкара за 1:0. 

В 44-та минута Лоренцо Инсиние вкара феноменален гол и удвои преднината на италианците. Инсиние реализира със страхотен удар от дъгата на наказателното поле. 

В края на полувремето Белгия се върна в мача, след като получи дузпа за нарушение на Ди Лоренцо срещу Доку. Лукаку реализира и намали резултата.

В 61-та минута Спинацола беше големият герой за италианците, след като успя да избие удар на Лукаку почти на голлинията. 

Доста неприятна контузия получи един от най-добрите играчи на Италия в днешния мач - Леондро Спинацола. Бранителят се контузи и най-вероятно скъса връзки, след като напусна терена на носилка и със сълзи на очите. 

Белгия опита да изравни, но така и не стигна до по-чисто голово положение от това на Лукаку. 

Така Италия се класира на полуфиналите на Евро 2020 и ще играе срещу Испания на 6 юли в Лондон.