От националния отбор на Испания реагираха след втория положителен тест за COVID-19 в своя лагер и решиха да викнат 11 футболисти, които да се подготвят, в случай че се наложи да попаднат в състава за Евро 2020.

Първо Серхио Бускетс беше заразен, а след това беше потвърден и положителен тест на Диего Йоренте. 

Повикани бяха Кепа Арисабалага, Раул Албиол, Родриго Морено, Карлос Солер, Браис Мендес и Пабло Форналс, които да оформят отделен "балон", в който да се подготвят при нужда да заменят някого в състава, предвиден за Европейското първенство.

След новия случай на положителен тест бяха повикани още 11 играчи, които да станат част от новия "балон" - Алваро Фернандес, Хуан Миранда, Оскар Мингеса, Алехандро Посо, Марк Кукурея, Браим Диас, Мартин Субименди, Гонсало Вияр, Брайън Хил, Йереми Пино и Хави Пуадо. Всички те са част от младежкия национален отбор на Испания, който вчера победи с Литва с 4:0 в контрола, в която замести мъжкия състав на страната.

Бускетс и Йоренте със сигурност ще пропуснат първите две срещи на испанците. Все още не е ясно и дали двамата ще останат в състава на Испания за първенството. Испания има право да направи промени в обявения списък от играчи до 48 часа преди първия си мач на първенството, който е на 14 юни (понеделник) от 22 часа българско време срещу Швеция.