Интер и Барселона тръгнаха с победи в първите мачове от груповата фаза на Шампионската лига, като двата успеах бяха спечелин по коренно различен начин. Италианският тим осъществи невероятен обрат в самия край, след като изоставаше с 0:1 на Сан Сиро, но в последните минути на редовното време вкара два гола. Тотнъм дълго време контролираше събитията на терена и се виждаше победител, но отново се прояви старата английска слабост при пазене на резултата.

Кристиян Ериксен откри за шпорите в 53-та минута. Той стреля от границата на наказателното поле, вратарят на Интер Ханданович отрази удара, но топката се върна обратно при датчанина, който при втория си опит успя да прехвърли по красив начин словенеца. Домакините натиснаха и изравниха в 85-та минута. Тогава звездата на Интер Мауро Икарди блесна с фантастично изпълнение на воле от границата на наказателното поле. В 93-ата минута след изпълнение на корнер Де Фрай с глава отклони топката към Весино, който прати топката в мрежата за 2:1.

В другия ранен мач Барселона нямаше никакви проблеми с гостуващия ПСВ Айндховен и го срази с 4:0. С хеттрик се отличи Лео Меси. Аржентинецът се разписа в 32-та, 77-та и 87-та минути, а едно попадение реализира Усман Дембеле в 74-та. Барса доигра мача с човек по-малко, след като в 79-ата червен картон получи Самюел Юмтити.