Легендата на Барселона и бивш капитан на тима Андрес Иниеста няма да спира скоро с футбола. Иниеста удължи договора си с японския Висел Кобе за още две години и ще играе поне до юни 2023г. 

Иниеста заяви, че иска клубът да стане най-добрият в Азия. Испанецът празнува днес 37-я си рожден ден. Халфът е печелил всичко във футбола. Той е световен шампион с Испания през 2010, двукратен европейски шампион с Ла Фурия, четири пъти е вдигал Шампионска лига с Барселона и има девет шампионски титли в Ла Лига с Барса. 

От 2018 той премина в японския Висел Кобе, където успя да спечели и трофей Купата на Императора. Със спечеления трофей японският тим тимът се класира за Азиатската Шампионска лига за първи път в 55-годишната си история. 

"Все още продължавам да приемам това предизвикателство със същата страст и стремеж, с който пристигнах преди три години. Искам Висел Кобе да стане най-добрият отбор в Азия", каза Иниеста. 

"Силно вярвам, че философията на Иниеста и отношението му към играта ще се превърне в пример не само за младите спортисти, но и ще запали японците още повече по футбола", коментира Хироши Микитани, изпълнителен директор на собствениците на клуба - компанията "Ракутен".

Иниеста е съотборник с още двама бивши играчи на Барселона в японския тим - белгийския централен бранител Томас Вермален и испанския халф Серхи Сампер.