Президентът на ФИФА Джани Инфантино публично изрази позицията на световната централа относно проекта за Суперлига. Той гарантира пълна подкрепа към колегите си от УЕФА, както и категорично противопоставяне срещу въпросния турнир.

"Нека бъда пределно ясен. ФИФА е изградена върху истинските ценности на спорта. Ние изразяваме категоричното си неодоборение към създаването на Суперлига. Турнир, който е в затворен формат. Това е бягство от институции, първенства, асоциации, УЕФА и ФИФА. Прекалено много има за губене заради краткосрочната финансова облага на някои клубове. Трябва да се размишлява и да се поеме отговорност. Ако някои клубове решат да тръгнат по свой собствен път, то тогава те трябва да живеят с последиците на своя избор. Те са отговорни за своето решение. Това означава, че или си вътре, или си вън. Не можеш да си наполовина вътре или наполовина вън", каза Инфантино. 

"Няма съмнение в неодобрението на ФИФА относно Суперлигата. УЕФА и европейският футбол разполагат с пълната ни подкрепа. Надяваме се, че всичко ще се върне към нормалното и че цялата ситуация ще се изясни, но това става винаги със солидарност и с интересите на националния, европейския и световния футбол. Този спорт трябва да бъде обединен. Всички помним гола на Паоло Роси на финала на Мондиал 1982 например. Това е магията. Прекарал съм много време в УЕФА. Работил съм, за да поддържам футболния модел в Европа. Промоции, изпадания… защитавам този формат. Трябва да го запазим. Футболът е надежда. Разбирам, че ситуацията е сложна заради пандемията, но трябва да сме обединени, за да я преодолеем", заяви Инфантино по време на Конгреса на УЕФА.