И ЦСКА се включва в благотворителна инициатива в помощ на 4-годишната Ева Чолакова от Асеновград. Кондиционният треньор на отбора Кирил Динчев осигури фланелката на Кирил Десподов, с която той игра срещу Лудогорец и отбеляза красив гол, за благотворителен търг.

Фланелката е с автографите на целия отбор, а началната цена, на която се продава, е 500 лева. Всеки, който иска да наддава, трябва да влезе в страницата и да поиска присъединяване към групата „Заедно даряваме живот на Ева от Асеновград”. Краят на търга ще е на 19 декември в 20:00 часа и човекът, предложил най-голяма сума, ще получи фланелката за Коледа. До момента най-високата предложена сума е 1900 лева.

Парите ще отидат в дарителската сметка на Ева, която страда от Сарком на Юинг - злокачествен тумор. За извършване на химио- и лъчетерапия в Университетската болница в Хайделберг, Германия, са нужни 50 000 евро. Средствата са непосилни за семейството й.

Припомняме, че преди няколко дни феновете на Ботев Пловдив също подкрепиха каузата, като пуснаха на търг две фланелки на звезди от представителния тим на жълто-черните. Едната от тях е особено ценна – с нея Тодор Неделев вкара уникалния си гол от центъра в дербито с Локо на Лаута, спечелено от жълто-черните с 2:0. Другата е на един от щатните голмайстори в отбора на жълто-черните - Стивън Петков, и е в размер XL.

ЦСКА и Ботев играят в неделя от 17.30 ч.на Армията в мач от последния кръг от календарната година.  

Фланелката, с която Неделев вкара шедьовъра си - на търг за малката ЕваПродава се и тениската на голмайстора в отбора на жълто-черните - Стивън Петков